Projekt

150 år gamla Packhuskajen – ett steg mot klimatsäker stad 

Uppdragsgivare

Skanska

Västsverige står inför stora utmaningar när havsnivån förväntas stiga. Vid Packhuskajen i Göteborg fick Astrimant uppdraget av Skanska att bland annat montera ett översvämningsskydd för att klara framtida höga vattenstånd. 

− Det är verkligen roligt att vara med på upprustningen av ett sådant gammalt byggnadsverk, säger Andreas Andersson, projektledare. 

Packhuskajen är en kulturhistorisk plats i Göteborg. Här seglade amerikanska skepp till hamnen som sedan blev en viktig del för Göteborgs industri. Och för att bevara det historiska uttrycket har stenarna i beläggningen återanvänts.

Upprustningen av Packhuskajen är ett stort och viktigt projekt för framtiden. Första etappen har inneburit många olika moment. Däribland stor- och smågatsten, granithällar, beklädnadsgranit och trappor. 

Förebygga översvämning 

Behovet av att anpassa stadsmiljöer till att förebygga översvämningar är akut i Göteborg. Det är en av effekterna som följer med de klimatförändringar vi står inför. 123 meter kajkant är det som utgör en del av det förebyggande arbetet. Dessutom ser man till att promenadstråken utmed kajen rustas upp och blir en trevlig miljö att nyttja med utsikt över älven. 

Den första etappen av projektet slutfördes i september 2021. Packhuskajen är idag mer stabil, robust och hållbar. 

Välj dränerande konstruktioner för att förebygga översvämning.

Välkommen

Astrimant

Nu undrar du förmodligen varför du har hamnat här av alla ställen. Oroa dig inte – det finns en logisk förklaring. Från och med 2022 är Stenteknik och Astrimant ett och samma företag. Låt oss introducera det som vi har sett så mycket fram emot.
Vår nya webbplats – Astrimant.se!

Här har vi samlat allt du behöver veta om vår verksamhet och det senaste från branschen. Äntligen finns all expertis på ett och samma ställe.

Varmt välkommen! Om du har frågor gällande sammanslagningen mellan Stenteknik och Astrimant är du välkommen att vända dig till info@astrimant.se