OM OSS

Vår resa

Det började i Värmland. Vi var nyfikna, drivna och framför allt – vi hade en vision. Tillsammans startade vi Stenteknik och jobbade för att utveckla den moderna stenläggaren.

Två företag - ett mål

Astrimant startas med visionen att bli det ledande företaget inom branschen. Bakom företaget står erfarna och skickliga stentekniker. Vi var två olika företag med en och samma målbild. Att leverera en produkt med gedigen kunskap och kvalitet i hela Sverige.

Hela Sverige som arbetsplats

Har du promenerat på Örebros gator och torg? Rusat fram över slussområdet i Stockholm en tidig morgon? Anlänt med tåget till stationen i Mora? Sett förvandlingen av nya Kiruna? Varit på resande fot i Ystad hamn?

Hållbar arbetsutveckling

Med små medel tog vi oss an projekt som både innebar tid och mycket slit. Den krävande arbetssituationen har alltid legat till grund för vår målsättning – att driva och alltid eftersträva en hållbar arbetsutveckling.

Stentekniker

Under årens lopp har Stenteknik och Astrimant samarbetat i olika konstellationer. År 2022 slogs företagen ihop för att samla kompetensen under ett och samma paraply. Fram till idag har företaget och varumärket Stenteknik varit en central och viktig del i framgången. Nu symboliserar ordet en yrkesstolthet och en profession. Att jobba med stenteknik och att vara en stentekniker. Idag är vi en modern och framåtsträvande verksamhet som fattar beslut i en ledningsgrupp. Som en större plattform för framtidens stenteknik kan vi fortsätta att driva utvecklingen av vår bransch.

Rådhustorget (2)

Vi gör det tillsammans

Det som var bra igår kan bli ännu bättre imorgon. Det är det som präglar vår verksamhet – varje lagd sten och varje fattat beslut. Alla medarbetare är lika viktiga oavsett uppgift.

Tillsammans är vi Astrimant.

Det här har hänt

2022 – Stenteknik och Astrimant blir ett! Nu heter och är vi Astrimant – en större plattform med kundens bästa i fokus.
2021 – Norviks hamn blir utsett till årets bygge. Här lade vi 260 tusen kvadratmeter låsbar marksten. Rekord?
2021 – Stenteknik friköps och står återigen på egna ben.
2020 – Astrimant startas!
2014 – Stenteknik testar sina vingar och blir del av en större koncern.
2010 – Stenteknik satsar på smågatstenbeläggningar – idag har vi stenlagt platser över hela Sverige!
2007 – Stenteknik investerar i satsningar på maskinläggning. Idag har vi stenlagt över en miljon kvadratmeter låsbar marksten.
2006 – Stenteknik startas!