OM OSS

Vår resa

Hela Sverige är vår arbetsplats. Därför är det mycket möjligt att våra vägar har korsats redan innan du upptäckte oss. Men vår resa började i Kil, Värmland, 2006 när vi bildade Stenteknik. Med drivkraften om att utveckla modern stenläggning lade vi grunden för en innovativ verksamhet som nu för vidare traditionerna från ett av världens äldsta yrken. Idag står vi stolta med en projektportfölj fylld av platser som har blivit välkända symboler och centrala delar av städer och samhällen över hela landet.

Astrimant och Stenteknik

Astrimant bildades 2020 med visionen om att bli den ledande aktören inom stenläggning. 2022 omvandlades företaget i en sammanslagning med Stenteknik. Som två olika företag men med delade värderingar och visioner bestämde vi oss helt enkelt för att förena vår expertis.

Utomhusmiljöer för människors vardag

När en dörr stängs, öppnas en annan! Sammanslagningen har gett oss möjlighet att bygga vidare på mångsidiga erfarenheter och bred kompetens. För oss handlar det inte bara om stenarna. Det handlar om att forma omgivningen och skapa utomhusmiljöer som blir en naturlig del av människors vardag.

Innovation och samarbete

I vår innovativa företagskultur bär alla en viktig roll. Vi har alltid strävat efter att driva utvecklingen av vår bransch. Vårt mål är inte bara att skapa hållbara, funktionella och tidlösa utomhusmiljöer, utan också att skapa en socialt hållbar arbetsplats där alla medarbetare trivs och utvecklas. Tillsammans är vi en plattform för framtidens hållbara stenarbeten.

Rådhustorget (2)

Vi gör det tillsammans

Det som var bra igår kan bli ännu bättre imorgon. Det är det som präglar vår verksamhet – varje lagd sten och varje fattat beslut. Alla medarbetare är lika viktiga oavsett uppgift.

Tillsammans är vi Astrimant.

Det här har hänt

2022 – Stenteknik och Astrimant blir ett! Nu heter och är vi Astrimant – en större plattform med kundens bästa i fokus.
2021 – Norviks hamn blir utsett till årets bygge. Här lade vi 260 tusen kvadratmeter låsbar marksten. Rekord?
2021 – Stenteknik friköps och står återigen på egna ben.
2020 – Astrimant startas!
2014 – Stenteknik testar sina vingar och blir del av en större koncern.
2010 – Stenteknik satsar på smågatstenbeläggningar – idag har vi stenlagt platser över hela Sverige!
2007 – Stenteknik investerar i satsningar på maskinläggning. Idag har vi stenlagt över en miljon kvadratmeter låsbar marksten.
2006 – Stenteknik startas!