Aktuellt

Markstensyta utan formförändringar efter 5 år i bruk

September 1, 2015

Stenis

En liten grupp från Stenteknik passade på att göra ett besök vid en bussterminal i Göteborg. Ett projekt som vi färdigställde under en arbetsdag för 5 år sedan. Glädjande nog för oss, och det vi verkar och propagerar för – visade beläggningen inte det minsta spår av formförändring eller sättning.

Tung trafik över markstensytan

Beläggningen har sedan den anlades trafikerats av långsamtgående bussar med ständiga inbromsningar och accelerationer på vägbanan och i samma spår, med en hög frekvens av inkommande och avgående bussar – i 5 års tid!

Överbyggnaden viktig för livslängden, men också valet av sten

I det här projektet framkom tydligt att en ordentligt genomarbetad konstruktion i samband med en för uppgiften anpassad marksten, klarar att hålla formen i många långa år, även under tuffa förhållanden.

I det här fallet ligger en 10 cm tjock marksten, dimensionerad för att hantera de dynamiska krafter som av stenen tas upp som en rotationskraft. Med tjocka intilliggande stenar så minskar påkänningen på underliggande lager.

MARKSTEN: 10cm Hexasten
BÄDD: 30 mm stenflis (fraktion 2-5mm)
BÄRLAGER: 70 mm dränerande asfaltsgrus
+ FÖRSTÄRKNINGSLAGER

Välkommen

Astrimant

Nu undrar du förmodligen varför du har hamnat här av alla ställen. Oroa dig inte – det finns en logisk förklaring. Från och med 2022 är Stenteknik och Astrimant ett och samma företag. Låt oss introducera det som vi har sett så mycket fram emot.
Vår nya webbplats – Astrimant.se!

Här har vi samlat allt du behöver veta om vår verksamhet och det senaste från branschen. Äntligen finns all expertis på ett och samma ställe.

Varmt välkommen! Om du har frågor gällande sammanslagningen mellan Stenteknik och Astrimant är du välkommen att vända dig till info@astrimant.se