Aktuellt

Vid Gränbystaden i Uppsala har vi nyligen avslutat ett markstensprojekt

September 15, 2015

Stenis

Avslutat markstensprojekt vid Gränbystaden i Uppsala

Förra veckan avslutade vi projektet att lägga marksten på parkeringsytorna vid Gränbystaden i Uppsala. Arbetslaget om tre man, som jag skrivit om tidigare – då de slog läggningsrekord – säger att allt gått väl. Allt ser väldigt bra ut och exakt 16.268 m² marksten ligger på plats, rapporterar arbetschefen Christopher Allenby. I Uppsala har Atrium Ljungberg – som äger och ansvarar för fastigheterna runt köpstaden – valt Hexasten. Det är en låsbar sten, högst lämpad för ytor med tung trafik, men är också lätt att hantera och lägga med maskin.

Marksten, ett vettigt val

Vi är väldigt glada att Atrium Ljungberg fortsätter att satsa på marksten som underlag på parkeringsytorna runt köpstaden. Vi ser marksten som ett perfekt underlag på parkeringsytor. Marksten har flertalet “plus”-funktioner, låt mig redogöra för några av dem:

– Marksten går att få med eller utan fasad kant. Den fasade kanten ger ett lätt “hummande” buller när man kör på den, vilket i sig är hastighetsdämpande.

– Marksten har ett lågt underhållsbehov, vilket ger en väldigt låg totalkostnad sett till att marksten också har en lång livslängd.

Hjälp, den finns här hos oss

Jag har en kollega som kan berätta mer om marksten, hur vi lägger, var vi lägger och han kan ge er en faktisk kostnadsbild om ni har en yta att räkna på. Han heter Christoffer Höjer, och du når honom här: +46 70-886 64 03.

Kortfattat vill jag nämna att det är lika lätt att anlägga en yta med marksten som det är med asfalt, ofta till ett pris likvärdigt med asfaltsytor, ibland dyrare, men också ytor som blir billigare att lägga med marksten. Men väger man in markstenens livslängd i en kalkyl, då får vi helt andra siffror – till markstenens fördel.

Arbetschef på plats i Malmö:
Christopher Allenby.