Aktuellt

Möt vårt team

stenläggare Astrimant

October 5, 2023

Emma Arvidsson

stenläggare Astrimant

Namn:
Ali

Roll:
Arbetsledare

Linkedin
Instagram
Facebook

Lär känna Ali

Mitt namn är Ali. Jag började att jobba med stenarbeten 2016 när jag blev introducerad för Mattias i Vingåker. Då hade jag bland annat erfarenhet av kakelsättning i Iran, och fick möjligheten att bygga vidare på mina kunskaper. Idag jobbar jag som arbetsledare inom offentlig miljö på Astrimant och har nyligen lett mina fantastiska medarbetare i projektet Arlanda Sky City.

En typisk arbetsdag för mig är oftast ganska intensiv då det är mycket som ska göras och ibland på kort tid. Att vara en del av en arbetsgrupp som samarbetar gör att jobbet blir mer lättsamt. Vi delar många skratt på en dag.

Ansvar och samarbete

I min roll som arbetsledare är det viktigt med planering och ansvar. För att vi ska må bra och kunna göra ett effektivt arbete behövs en bra planering. Som arbetsledare är det min uppgift att ta hand om gruppen. Jag stöttar och vägleder mina medarbetare och ser till att alla har en uppgift och känner sig delaktiga. För att hela arbetsgruppen ska må bra behöver vi en balanserad arbetsfördelning.

Astrimant stenläggare

Mitt arbetsliv

Ett av mina bästa minnen med Astrimant är när vår arbetsgrupp i Vingåker deltog i en volleybollturnering. Vi fick samarbeta som ett lag även utanför arbetsplatsen och det stärkte vår sammanhållning.  

Det bästa med mitt jobb är kontrasten mellan att börja med ett projekt från grunden och att lämna det när vi har skapat en fin och funktionell plats som alla kan vara nöjda med. På projektet Arlanda Sky City har det varit mest givande och tekniskt utmanande att montera pollare av granit. Vi har varit väldigt noggranna med justering av höjd och lutning på pollarna så att de står jämnt och stabilt.

Om jag fick välja en plats att utföra ett stenarbete på var som helst i världen, skulle jag ändå välja Sverige. Jag har mestadels jobbat med projekt runt Örebro och Stockholm och det har gett mig en bra förståelse för hur allt brukar fungera på projekten. Jag känner mig trygg och säker på mina arbetsplatser och det känns viktigt i mitt yrke. Det är här jag har byggt min trygghet i arbetslivet.

Citattecken

Om jag fick välja en plats att utföra ett stenarbete på var som helst i världen, skulle jag ändå välja Sverige.