Aktuellt

Sveriges största markstensprojekt sedan 80-talet

July 1, 2015

Stenis

Stockholmshamnar bygger just nu om hamnen i Kapellskär för att möta behovet att kunna ta mot längre, större och mer djupgående fartyg. I moderniseringsarbetet är miljö och hållbarhet viktiga beståndsdelar, och marksten är den valda ytbeläggningen.

Sammanlagt skall ca 75.ooo kvm yta beläggas med marksten och ca 4.900 m kantsten skall sättas, vilket gör det till Sveriges största markstensprojekt sedan 80-talet, och det är med stolthet jag säger att Stenteknik utför markbeläggningsarbetet. Vi har haft personal på plats sedan mars med att sätta kantsten, i juni började läggning av marksten för etapp ett. Den första etappen avslutades förra torsdagen (25/6). Arbetet kommer fortgå under sommaren och fram till hösten med resterande etapper.

Det här omfattande projektet har gjort oss rustade att anta andra utmaningar i marin miljö. Att hårdgöra ytor med marksten i hamnar har fördelarna framförallt, att betongsten klarar höga axelvikter samt motstår vridkrafterna mot ytan som truckar skapar.

Beställare: PEAB

Projektets omfattning: 75.000 kvm marksten, 4.900 m kantsten

Arbetschefer: Pelle Junghage, Johan Sättermon & Christopher Allenby (roterande)

Välkommen

Astrimant

Nu undrar du förmodligen varför du har hamnat här av alla ställen. Oroa dig inte – det finns en logisk förklaring. Från och med 2022 är Stenteknik och Astrimant ett och samma företag. Låt oss introducera det som vi har sett så mycket fram emot.
Vår nya webbplats – Astrimant.se!

Här har vi samlat allt du behöver veta om vår verksamhet och det senaste från branschen. Äntligen finns all expertis på ett och samma ställe.

Varmt välkommen! Om du har frågor gällande sammanslagningen mellan Stenteknik och Astrimant är du välkommen att vända dig till info@astrimant.se