Aktuellt

Ansiktslyftning av Kils kommuncentrum

May 11, 2018

Stenis

Idag invigdes upprustningsprojektet av Kils kommuncentrum. Stentekniks är totalentreprenör i projektet och Martin Gustafsson deltog i invigningen tillsammans med kommunpolitiker, tjänstemän och representanter ifrån Kilsbostäder. 

MINIMERAR TRAFIKSTÖRNINGAR

Bibliotekstorget ska beläggas med rustika granithällar. Omkringliggande gångstråk och trottoarer får nya fräscha betongplattor. Dessutom byggs farthindret på storgatan om med Terrakomp, vilket är våra patenterade naturstensmoduler som handbyggts i fabrik. Det minimerar tiden som Kils Kommun behöver stänga av trafiken. Den homogena konstruktionen modulerna ger en slitstyrka som varar i många år. 

Ihopknytningen är startskottet för sommarens arbeten med torgen och etapp tre av fem i Kils planerade centrumutveckling. Tanken med ombyggnationen är att “skapa nya ljusa, luftiga torgytor med gott om sittplatser och trivsam växtlighet. En livfull mötesplats, högre mysfaktor och tryggare trafiklösningar är det som Kils kommun vill att centrumutvecklingen ska leda till, säger Georg Forsberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Läs mer om visionen bakom projektet på Kils kommuns webbplats.

Projektet ska vara klart i november 2018.